Balancen Lista -analyysipalvelu

Olemme tuottaneet Kauppalehti.fi:n palveluvalikoimaan Balancen Lista -palvelua syksystä 2006 lähtien. Balancen Lista on pörssiyhtiöiden luokitusjärjestelmä, jossa pörssiyhtiöt järjestetään 12 tunnusluvun kokonaisvaikutuksen mukaan.

Lista on kehitetty siitä lähtökohdasta, että kärkipäähän nousisivat yhtiöt, jotka ovat keskimääräistä parempia sijoituskohteita seuraavien noin 1-2 vuoden aikana. Luokitus on saatu arvioimalla osakkeen arvostustasoa, taloudellista suorituskykyä ja osakeriskiä. Lista laaditan seitsemän kertaa vuodessa.

Balancen lista on osoittanut toimivuutensa siten, että listan kärkipuoliskon yhtiöt ovat antaneet loppupuoliskon yhtiöitä parempaa keskimääräistä osaketuottoa useimmilla päivitysväleillä. Myös listan virtuaaliset TOP 10- ja TOP 25 -mallisalkut ovat tuottaneet huomattavasti Helsingin pörssin painorajoitettua OMX Helsinki Cap -indeksiä paremmin 2006-2013.

Balancen Lista on osakesijoittajan perustyökalu. Lista sekä listakatsaukset, joissa on kerrottu Balancen Listan toimivuudesta, löytyy Kauppalehti.fi:n sivuilta osoitteesta: www.kl.fi/balancenlista.